aan de slag gaan

Hoe aan de slag gaan

Bijna ieder persoon in ons landje heeft een inkomen nodig om van te leven. Met je inkomen betaal je immers je huur, hypotheek, gas, water, elektriciteit en je boodschappen. Daarnaast wil je natuurlijk graag wat extra hebben om te sparen of om leuke dingen van te doen. Maar dit is niet vanzelfsprekend voor iedereen omdat sommige mensen niet genoeg verdienen om nog wat over te houden, deze mensen komen net aan genoeg geld voor hun vaste lasten en dan houd het op. Ook heb je nog de groep mensen die afhankelijk is van een uitkering.

Wanneer jij op zoek bent naar een baan kan het moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien. Wat wil jij gaan doen voor werk? Wat wil je eigenlijk graag verdienen? Hoeveel uur wil je gaan werken? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee dient te houden voor je gaat solliciteren want als jij graag 16 uur wil gaan werken heeft het weinig meerwaarde om te solliciteren voor een functie waarbij full time werken vereist is.  Zorg dus dat je alles goed op een rijtje hebt wat jou wensen zijn zodat je niet nutteloos gaat solliciteren.

Dan is het aangekomen op het sollicitatie proces. Je hebt de baan gevonden waarvan jij denkt dat hij bij jou wensen past en je kan stappen ondernemen. Je sollicitatie brief en/of cv zijn hierin erg belangrijk. Je word immers uitgenodigd op gesprek wanneer ze denken dat jij voldoet aan de verwachtingen van het bedrijf en je de benodigde skills hebt voor de baan. Houd hierbij rekening dat je maar één keer de kans hebt om een eerste indruk te maken. Ga dus goed voorbereid het gesprek in zodat je niet met je mond vol tanden komt te staan. Wanneer je gesprek goed is verlopen zal je uiteindelijk gebeld worden met de uitslag, heb jij de baan of is er een andere optie geweest die beter bij de baan paste dan jou?